Organisatie

Prestige is een vereniging en bestaat als zodanig uit een aantal leden, en een dagelijks bestuur. Daarnaast vormen een muzikaal leider en regisseur het artistiek team.

Muzikaal leider

Richard FitzHughDe muzikale leiding van Prestige is in handen van Richard FitzHugh. Richard raakte op 8 jarige leeftijd geïnteresseerd in muziek toen zijn oma een oude piano op de kop had getikt. Hij volgde pianolessen en later zanglessen en ontdekte tijdens zijn middelbare schooltijd een passie voor componeren. Voordat hij besloot naar Den Haag te komen voor de Master Compositie aan het Koninklijk Conservatorium, heeft hij wiskunde gestudeerd aan de universiteit van Cambridge en daarna Compositie aan ‘the Royal College of Music’ in Londen. Na beëindiging van zijn studies in 2005 heeft hij met allerlei soorten muzikanten (professioneel en amateur) gewerkt, als componist, dirigent, arrangeur en pianist. Als componist heeft hij muziek geschreven voor professionele ensembles in zowel Engeland en Nederland. Zijn muziek is in beide landen op de nationale radio uitgezonden. Als muzikaal leider en arrangeur heeft hij met meerdere musicalgroepen gewerkt (aan o.a. de producties Carmen, Into The Woods en Drie Musketiers) en hij werkt momenteel nog steeds met Westend (Hoorn) en Rits (Delft). Daarnaast is hij actief als muzikaal leider/arrangeur en toetsenist bij de popband We Do Love en als dirigent van het koor New Sound (Delft). Richard is erg trots dat hij iedere vrijdag avond de kans heeft om wijn en chocolade te delen met de getalenteerde en enthousiaste zangers van Prestige!

Regisseur

Irene Borst (Alkmaar 1983). IIrene Borstn Alkmaar groeide haar passie voor theater en deze groeide verder in Amsterdam waar Irene op de Frank Sanders Academie les kreeg van o.a Petra Laseur, Marjolein Touw, Peter Faber, Margot Giselle, Trudy de Jong en uiteraard Frank Sanders zelf. Daar heeft ze een aantal soloprojecten mogen maken en met haar medestudenten in de afstudeervoorstelling ‘All the Way’ (The full Monty) en als postacademisch project in het stuk ‘Les Liaisons Dangereuses’ meegedaan. Na de opleiding groeide de passie eindelijk uit tot haar beroep. Na een aantal kindervoorstellingen zoals het Sprookjesfeest in de Efteling en De Winx Club on Tour Show, kwam Irene met de musical Tarzan terecht in het grotere werk. Daar mocht ze als ensemble lid aan de lianen slingeren als aapje en heeft ze meerdere malen de rol van Jane mogen vervullen. In Avro’s ‘Op zoek naar Mary Poppins’ eindigde ze op de vierde plek, waarna ze in de gelijknamige musical belandde als understudy van de beroemdste nanny ooit. Sinds 2011 jaar is Irene zich gaan richten op freelance projecten, waaronder haar eigen Musical Fabriek, musicallessen voor kinderen van 5 t/m 15 jaar. Ook houdt ze zich als artistiek begeleider bezig met diverse (musical) theaterprojecten, zoals bij het Rijswijks Jeugd Theater (RJT). Zowel in het basis- als in het voortgezet onderwijs én geeft ze (privé) zanglessen aan jong én oud.