Na een lange periode van stilte treedt Prestige eindelijk weer ‘in het licht’. Of liever ‘en la luz’, want de muzikaal leiding van deze voorstelling is in handen van de Spaanstalige duizendpoot Alejandro Orozco.

Hoe moeilijk het ook kon zijn, we bleven de afgelopen jaren zoeken naar een sprankje hoop en licht aan de horizon. In ‘EN LA LUZ’ brengen we dat proces in beeld: We zien ons verdriet, onze angst en onzekerheid onder ogen en streven van daaruit naar geluk; soms wanhopig, soms met de nodige humor, vaak door gewoon te genieten van wat er op dit moment ís. Door te blijven geloven in de toekomst maken we onze wereld stap voor stap steeds lichter en kleurrijker.

Veel herkenbare thema’s komen in ‘EN LA LUZ’ voorbij: Eenzaamheid in de schone schijn van de digitale wereld, onzekerheid over de hoge verwachtingen van ieders omgeving, de zoektocht naar niet alleen liefde maar ook een simpele aanraking, een goede vriend of iemand om op te steunen. Uiteindelijk blijkt het helemaal niet zo moeilijk te zijn, de toekomst hoopvol tegemoet te treden. Kijk maar eens om je heen, er is altijd een helpende hand voor wie daarom durft te vragen.

Dit hoopvolle verhaal wordt verteld door middel van prachtige muziek uit het hedendaagse pop- en muziektheaterrepertoire. In de arrangementen van Alejandro komt het talent van de zangers van Prestige volop tot zijn recht. Sommige zangers hebben al een lange geschiedenis bij Prestige, andere zijn pas recent aangesloten. Samen vormen ze een nieuwe, frisse, inspirerende groep, die weet te ontroeren en zingt vanuit het hart. Dus geniet van Prestige en laat je meevoeren in het licht: ‘EN LA LUZ’.

Door regisseur Merel Zeeman